måndag 21 oktober 2013

Color Craving klar - Sockar på gång

Nu har jag maskat av min Color Craving - MKALen av Stephen West. Det har varit en mycket intressant stickning med väldigt (starkt betoning) långa (ännu starkare betoning) varv med rätstickning.

 


Den mäter nästan 2 meter och är helt komplett galen i sitt utseende. Ju mer jag tittar på den, desto mer tycker jag om den. Den kommer värma personen gott som den är stickad till.

Jag hade bestämt mig för att inte lägga upp något nytt förrän Color Craving blev klar. Så nu sitter jag bara å ler från öra till öra, när jag får lov att börja ett par nya sockor. Å den här gången är de till mig själv.



Stickar dem i Opal, både självrandande och helsvart. Roligt och enkelt mönster. Mönstret hittar ni på Ravelry om ni skulle vilja titta närmare på det: Ugly Duckling Socks av Karin Aida.

söndag 13 oktober 2013

Tågsockorna klara

Jag har precis bytt position på jobbet och har fått börja lära mig lite nya saker. Det har gjort att jag varit väldigt trött om kvällarna, och har inte haft så mycket ork till att sticka på kvällarna. Men nu fick jag lust att sticka något litet och snabbt.

När jag gör mina sockar, blir det lite garn över. Långt ifrån tillräckligt för att räcka till något - trodde jag... En kollega till mig fick barn ganska nyligen. Och små fötter är lika med lite garnåtgång.

Ut på nätet och kollade lite på vad jag kunde göra, och trillade förbi världens sötaste mönster hos "Carpe Diem". Historien bakom sockan tycker jag också är helt underbar. Kolla in mönster och historia här.



Tror jag skall slå in sockarna i ett sött paket, och ge till kollegan i veckan.

Ha en underbar söndagskväll där ute, och ladda inför veckan som kommer.